Hoppa till sidans innehåll

Falköping BTK:s B-lag har nått nya framgångar.

08 APR 2019 18:38
Efter en imponerande säsong kan laget återigen titulera sig som seriesegrare.
  • Skapad: 08 APR 2019 18:38

I fjol startade IFK Falköping BTK ett B-lag, med en blandning av äldre spelare och flera unga talanger. Karl Eriksson, 15, Emil Andersson, 14, och Samuel Andersson, 12, är några och har spelat tillsammans med den något äldre spelaren Jonas Söderström.

Alla i laget vill verkligen vinna och låter sig inte nedslås om någon förlorar en match utan stöttar varandra hela tiden. Samuel Andersson spelar, trots sin ringa ålder, på ett vuxet sätt och anpassar sitt spel efter motståndet. Ofta många bollar över nät i hög fart med mycket skruv. Det är alltid väldigt roligt att se hans matcher. 

Emil Andersson är också en mycket snabb spelare, som är bra på att blockera och styra bollarna på många ställen på bordet. Han vinner över spelare som de andra i laget har mycket svårt att slå. Karl Eriksson står kvar framme vid bordet och vinner mycket på att han stöter in bollarna med sitt speciella "nabbrack", som vänder skruven. Ofta får han läge att smasha och när den sitter så vinner han poängen. 

Jonas har spelat länge och har under de senaste åren bytt spelstil och rack. Han har en kraftig skruv på bollarna, vilket gör att motståndarna får det mycket svårt. Han ändrar spelstil efter motståndet och tänker hela tiden på vad som fungerar mot just denna motståndaren. 

Utvecklingslaget spenderade sin första säsong i division 6 och förlorade endast 1 match. Det slutade med serieseger och avancemang till division 5. 

Under den gångna säsongen, som nykomling i femman, förlorade man bara en match igen, vilket resulterade i ännu en serieseger. Nu väntar spel i division 4 nästa säsong.

 

Skribent: Monica Johansson
Epost: Adressen Gömd

Handla alltid genom Sponsorhuset

Både du och klubben tjänar på det

 

Glentons

 

 

IFK Pingis

 

IFK Pingis (1)

IFK Pingis (3)

 

IFK Pingis (5)

 

 

 

 räknare
räknare

Postadress:
IFK Falköping BTK - Bordtennis
Odengatan 41, Odenhallen
52141 Falköping

Besöksadress:
Odenhallen Odengatan 41
52141 Falköping

Kontakt:
Tel: 0703254469
E-post: ifkfalkopingbtk@yaho...

Se all info

SISU_Webb_Banner_250X190_samverkan